A higiénia fontossága az állatmenhelyeken

Közzétéve: .

Az állatok világnapját 1931 óta mindig ugyanazon a napon tartják világszerte: október 4-én. Ezen a napon állatvédő egyesületek, alapítványok, állatorvosok, etológusok tartanak előadásokat, nyílt napokat, különböző, az állatok védésére felhívó programokat. A tatabányai Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület sem cselekedett másként.

Október 5-én tatabányai telephelyükön, a Tatabányai Ebrendészeti Telepen nyílt napot tartottak a környékbelieknek, érdeklődőknek. Körbevezették

őket a telepen, beszéltek a munkájukról. A vendégek láthatták, hogyan végzik mindennapi munkájukat, amelybe nem csak az állatok sétáltatása, állatokkal való foglalkozás, etetés tartozik, de a kennelek, helyiségek, udvar, tehát a teljes telep tisztán tartása is.

Az ilyen menhelyeken kiemelten fontos a higiénia: a sok, egy légtérben, egy helyen tartózkodó állatoknál magasabb eséllyel fordul elő a fertőzésveszély, egyéb bakteriális megbetegedések. A tatabányai egyesület munkájának igen nagy százalékát a takarítás teszi ki, amelyben nagy segítséget nyújtanak a Kärcher gépei.

A Kärcher M5 Center fontosnak tartja az állatok védelmét és ahol tud, segít is az állatokat gondozó egyesületeknek, alapítványoknak, orvosoknak. Kapcsolatban vannak az AlphaVet-tel, akiknek különböző eszközöket, például gőztisztítókat, tisztítószereket adott, hogy segítse a megfelelő körülményeket biztosítani az állatgyógyításhoz.

A tatabányai Egyesülethez sem ment látogatóba üres kézzel: több géppel és tisztítószerekkel járult hozzá a munkájukhoz.

Az egyik gép, egy K4 magasnyomású mosó volt. A magasnyomású mosók tökéletesen alkalmasak a kennelek, kutyaházak, lépcsők, kerítések és olyan kemény, külső felületek mosásához, amelyeknek alapos takarítása hosszadalmasabb, esetleg több vizet igényel. A kennelek fertőtlenítése fontos, hiszen a gazdihoz került kutyus helyére lehet, hogy újabb árva kutya kerülhet. A K4 géppel könnyedén, kevesebb vízzel, nagyobb hatékonysággal kitakarítható, sőt! a hozzá tartozó tisztítószerrel fertőtleníthető a kennel.

A mosó könnyen kezelhető, praktikussága miatt könnyedén szállítható. A szórófej, a nyomás a szennyeződéshez, felülethez állítható: tehát a kennel betonja után, könnyedén kimosható a kutyaház is.

Tekintve, hogy több, mint 20 kinti kennel van, így olyan mosóra volt szükségük, amelyik hosszabb időbírással rendelkezik, vagyis nem kell leállítani a gépet pihenni. A K4 mosóval egybe ki tudják takarítani a felszabadult kenneleket, vízhűtéses technikája miatt nem kell azon aggódnia a dolgozóknak, hogy felmelegszik a gép. Az állatmenhely minden kinti területén alkalmazzák, sokkal gyorsabban tudják elvégezni vele a munkájukat, mint más gépekkel, eszközökkel.

A kutyatelep azonban nem csak kinti részből áll. Hatalmas benti területet kell tisztán tartaniuk: a menhely egy volt általános iskola épületében lakik. Hatalmas keménypadlós felületek, lejárólapozott benti kennelek, nem egységes padlófelületek találhatók. Tekintettel arra, hogy helyiségenként más-más padlófelület van, nem mindegy, milyen géppel takarítják. Mivel minden nap többször fel kell mosni a felületeket, így ez sima, egyszerű felmosóval több órás munkát jelent: mire egy ember végig törli minimum kétszer, mire az felszárad. Ezt a munkafolyamatot egyszerűsíti le, gyorsítja fel és könnyíti meg a Kärcher NT/40-es nedves-száraz porszívója. A porszívó sokoldalúan használható, legyen szó durva piszok és folyadék eltávolításáról, gépek és készülékek letisztításáról, vagy például a járműbelső tisztításáról, továbbá a jól átgondolt részleteknek köszönhetően a teljesen újonnan fejlesztett tartozékok tárolásáról.

A nedves-száraz porszívók előnye a nevéből adódik, amely tökéletes a fent leírt munkafolyamat felgyorsításához. Azzal, hogy a felszívja a padlóról a nedvességet, megrövidül a száradási idő – használóik szerint azonnal száraz lesz a padló –, hamarabb végeznek egy-egy munkafolyamattal, így több idő marad az állatokkal való foglalkozásra.

Az NT/40 nem csak a száradási idő lecsökkentésével segíti a takarítást, de azzal is, hogy a nedvességgel együtt a szennyeződéseket is felszívja, így hatékonyabb tisztítás érhető el vele.

A porszívó fejének segítségével többféle padlófelületen is lehet használni, a repedések közül is kiszívja a szennyeződéseket.

A fentieken túl a Kärcher M5 Center adományozott az Egyesületnek tisztítószereket is, amelyekkel könnyebben, hatásosabban és gazdaságilag takarékosabban tudják elérni az Egyesület tagjai a megfelelő higiéniai állapotok fenntartását: ugyanis kevesebb tisztítószerrel, nagyobb felületet lehet hatékonyan megtisztítani, mint bármely más szerrel. A tisztítószereket nem csupán felmosáshoz, fertőtlenítéshez lehet használni, hanem a magasnyomású mosó segítségével a kinti területek, kennelek takarítása is hatékonyabbá válik, ezzel megkönnyítve az állatvédők munkáját.

 A Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület nyílt napján a fenti gépeket is láthatták, kipróbálhatták az érdeklődők, segíthettek takarítani a dolgozóknak. 

Top
Copyright © 1992-2020 - M5 Druck-Ker Kft. - Minden jog fenntartva!
Webáruház design és fejlesztés: S&J Creative